Intensief Groendak

Afhankelijk van de  substraatdikte worden intensieve daken aangeplant met vaste planten, heesters en zelfs bomen. Hierdoor wordt een echt tuingevoel opgewekt zodat je soms werkelijk niet meer weet dat je op een dak staat. Het onderhoud is even intensief als bij een gewone tuin.

Opbouw van het Intensief Groendak

De opbouw van een intensief groendak is vergelijkbaar met dat van een extensief groendak, hoewel de materialen uiterlijk een beetje verschillen. Het dak wordt dus ook in lagen opgebouwd. De verschillende lagen zijn noodzakelijk om een goede werking van het groendak te garanderen.

Lees meer

Intensief Grasdak

Vanaf een substraathoogte van 30 cm heb je een grote keuze aan siergrassen om het groendak aan te planten. Er zijn groenblijvende siergrassen en grassen die verkleuren in de herfst. Deze grassen kondigen de winter aan en zijn een mooie combinatie met grassen die wel hun blad behouden.
Gewicht waterverzadigd 400 kg per m2

Lees meer

Intensief Groendak met Vaste Planten

Ook hier werken we op een substraatlaag van 30 cm omdat dit veel mogelijkheden geeft qua beplanting en de kans op uitdroging van de planten verminderd. Grön heeft een selectie gemaakt van vaste planten die het goed doen op een intensief groendak. Wenst u een bonte mengeling van kleuren of werkt u liever per kleur?Gewicht waterverzadigd 400 kg per m2

DIY - Gron Webshop